Contact

 

Mănăstirea Măgura Ocnei - Tg. Ocna


MĂNĂSTIRE DE MAICI

ADRESA: Loc. Târgu Ocna, jud. Bacău

TELEFON: 0234.344.325  

ANUL ÎNFIINŢĂRII:  1653

HRAM:  ,,Înălţarea Domnului” (40 de zile după Învierea Domnului) 

CUM AJUNG:  Mănăstirea Măgura este situată pe raza localităţii Târgu Ocna și se află la o distanță de:  14 km de Slănic Moldova,  18 km de Onești,  55 km de Adjud,  64 km de Bacău,  113 km de Bârlad, 131 km de Brașov.
     Acces rutier: 

- pe DN11 - Bacău - Tg. Ocna - Tg. Secuiesc - Braşov; apoi pe DN12B drumul de la Tg.Ocna spre Slănic Moldova, imediat pe dreapta, există indicator;

- pe DN11A - Bârlad - Podu Turcului - Adjud - Onești - Tg. Ocna; apoi pe DN12B drumul de la Tg.Ocna spre Slănic Moldova, imediat pe dreapta, există indicator;

 - pe DN12A - Miercurea-Ciuc - Comăneşti - Tg. Ocna - Oneşti; apoi pe DN12B drumul de la Tg.Ocna spre Slănic Moldova, imediat pe dreapta, există indicator.

- ajunși  în orașul Târgu Ocna, se urmează drumul către Slănic Moldova, după care, la câteva sute de metri, după trecerea podului peste Trotuş, luati drumul imediat dreapta (există indicator spre mănăstire). După o pantă de cca 2-3km, se ajunge la destinaţie. Noi am lăsat maşina într-un ,,intrând” după 1 km şi ceva şi am urcat ,,pe jos” restul drumului, bucurându-ne din plin de peisajul oferit.

       Acces feroviar:  Cea mai apropiată este gară Târgu Ocna - Saline, pe linia Adjud - Ciceu.

 

CAZARE: Mănăstirea poate oferi locuri de cazare (70 de locuri) pentru turiştii care zăbovesc mai mult în incinta lacaşului. Este convenabilă şi cazarea în Tg. Ocna dar şi în staţiunea Slănic Moldova (15 km).

REPREZENTATIV: Aşezământul monahal de la Măgura este clădit în mijlocul pădurii, pe o muntele Măgura,  la altitudinea de 505m . Drumul până la mănăstirea de pe Muntele Măgura este unul şerpuit şi le oferă vizitatorilor un peisaj de vis. El poate fi parcurs atât cu mașina cât și pe jos.

ÎN APROPIERE:  Mănăstirea Măgura se află la o distanță de: 5 km de Salina TÂRGU OCNA,  19 km de Slănic Moldova - IZVOARE,  

  

 

 

 

 
 
 
© Copyright 2014. Designed by Corneliu Stoica dezvoltare web S.C. INFOSYST S.R.L.